Întrebări frecvente

Când trebuie să-mi înlocuiesc lentilele? Respectă indicaţiile specialistului tău oftalmolog cu privire la modul de purtare şi înlocuire a lentilelor tale. Pentru monitorizarea timpului de înlocuire a lentilelor foloseşte ContorLentile.ro, astfel eviţi riscul iritaţiilor şi infecţiilor oculare.

Pentru detalii cu privire la tipurile de lentile Bausch + Lomb şi modul lor de înlocuire accesează pagina de internet www.bausch.ro.
Cât timp pot folosi un recipient pentru păstrarea lentilelor înainte să fie necesară înlocuirea lui? Este de preferat să înlocuieşti recipientul odată la cel mult 30 zile, altfel se pot dezvolta în interior microorganisme periculoase.
Există vreo limită de vârstă pentru portul lentilelor? Nu există o limită de vârstă pentru a purta lentile de contact, odată ajuns la adolescenţă, ochii tăi sunt suficient de dezvoltaţi pentru a purta lentile de contact. Atât bebeluşii cât şi vârstnicii pot purta lentile de contact sub supravegherea specialistului oftalmolog. Dacă nu există contraindicaţii medicale oamenii pot beneficia de avantajele lentilelor de contact la orice vârstă. Specialistul tău oftalmolog îţi poate confirma acest lucru prin efectuarea unui consult.

Este normal ca, în timp, ochii oamenilor să se modifice uşor, iar în astfel de cazuri lentilele de contact pot fi ajustate să se potrivească prescripţiei. Indiferent de nevoia de corecţie sau stilul de viaţă, lentilele de contact Bausch + Lomb îţi oferă soluţia optimă pentru corecţia miopiei, hipermetropiei, astigmatismului sau presbiopiei.
Pot să mă machiez în timp ce port lentile de contact? Da, atâta timp cât respecţi câteva reguli simple, cum ar fi să aplici lentilele de contact înainte de a te machia şi să te demachiezi după ce îţi scoţi lentilele. Utilizează produsele cosmetice pe bază de aerosoli (fixativ, deodorant, parfum) înainte de aplicarea lentilelor.
Pot înota în timp ce port lentile de contact? Nu se recomandă purtarea lentilelor la înot, pentru că rişti să le pierzi, iar clorul şi microorgnismele din apă se pot depune pe lentilă, crescând riscul de infecţii şi iritaţii oculare. Este obligatorie folosirea ochelarilor de înot, dar pentru mai multe detalii întreabă specialistul tău oftalmolog.
Pot să-mi pierd lentilele de contact în ochi? Nu îţi face griji – lentilele nu pot ajunge în spatele ochilor. Dacă lentilele alunecă de la locul lor sub pleoapă, este posibil să ai nevoie de ajutor ca să le repui la loc, dar acest lucru nu-ţi dăunează.
Pot dormi cu lentilele de contact? Poţi dormi numai cu lentilele de contact din silicon-hidrogel din familia PureVision® aprobate pentru portul extins sau continuu, deoarece acestea sunt special concepute să permită o bună oxigenare a ochiului în timpul somnului.

Nu este recomandat să dormi cu alte tipuri de lentile de contact, deoarece ochii trebuie să „respire” în timp ce dormi, pentru ca tu să te bucuri de confort la purtare şi sănătate oculară tot timpul.
În ce situaţii nu e recomandat să port lentile de contact? Specialistul tău oftalmolog te poate informa în ce condiţii este contraindicată purtarea lentilelor de contact. Se recomandă evitarea mediilor cu temperaturi ridicate, fumul, poluarea şi alţi vapori care pot crea disconfort la purtare şi pot duce la contaminarea lentilelor.